Canlıdoğuranlar (Poecilidae): Üretimleri ve bakımları kolaydır. Bitkili akvaryumlarda mutlu olurlar.
Tetralar (Characidae): Uysal ve minyatür piranhalar olarak tanımlayabileceğimiz, dayanıklı ve güzel balıklardır. (Gerçek piranhalar da Characidae ailesi içinde sınıflanır)
Cüce çiklitler: Güney Amerika kökenli, küçük boylu ve uysal çiklit türleridir. Bakımları kolaydır ve karma akvaryuma uygundurlar.
Melek balığı (Pterophyllum scalare): Güney Amerika kökenli, barışçıl çiklitlerdir. Ağızlarına sığmayacak boydaki balıklarla, en az 50 cm. yüksekliği ve 200 lt. olan bir akvaryumda bakılmalıdırlar.
Kedibalıkları, yayıngiller (Siluriformes): Dayanıklı ve barışçıl balıklardır. Japon balığından Afrika çiklitlerine kadar her balıkla birlikte bakılabilirler.
Labirentli balıklar=Gurami ve betalar (Anabantoidei): Atmosferdeki oksijeni kullanabilen, az miktarda hırçın ama yine de barışçıl balıklardır. Küçücük su birikintilerinde dahi yaşayabilirler.
Su salyangozları: Bakımları son derece kolay, dayanıklı ve çok hoş türleri olan canlılardır.
Tatlısu midyeleri: Ek yeme ihtiyacı olmayan, doğal filtre görevi gören bir hayvancağızdır. Ek bakıma ihtiyacı yoktur.
Cüce kerevitler (Cambarellus): Bakımları kolay, barışçıl kerevitlerdir.
Yelpaze karidesleri (Atyopsis ve Atya türleri): Suyu süzerek beslenen, büyük boyutlu karideslerdir.
Ateş karidesleri (Neocaridina heteropoda): Yüzlerce renk varyetesi olan bir türdür. Bu varyeteler kiraz, sakura, rili gibi kendi içinde de ayrı sınıflanır. Bakımları ve üretimleri çok kolaydır.
Sazansılar (Cypriniformes): Bakımları çok kolay ve dayanıklı balıklardır. Barbus, danio ve Japon balığı gibi pek çok türü içerir.
Moss türleri: Bakımları kolay, dayanıklı bitkilerdir.
Yüzey bitkileri: Bakım ve üretimleri kolay bitkilerdir.
Yumuşak mercanlar (Alcyonacea): Bakımları en kolay mercanlardır. Ayrıca bilimsel olarak anemonlarla aynı sınıfta yer alırlar. (Düşük zehir seviyeli anemonlar da yeni başlayanlara uygundurlar)
Damsel (Pomacentridae ailesindeki Premnas ve Amphiprion haricindeki tüm cinsler): Bakımı kolay bir kaç deniz balığı çeşidinin ortak adıdır.
Gobi, kayabalığı (Gobiidae): Bakımı kolay, deniz çöpçüleridir. (Çamur zıpzıpları - Oxudercinae da bu aile içinde sınıflandırmalarına rağmen bakımları çok zordur)
Cerrahbalığı (Acanthuridae): Bakımı kolay, pek çok türü olan bir balık çeşididir.
Palyaço balığı (Premnas ve Amphiprion türlerinin hepsi ama özellikle Amphiprion ocellaris): Bakımı en kolay deniz balığı türüdür, tuzlu suyun Japon balığı olarak tanımlanabilir.
Temizlikçi karides (Lysmata amboinensis): Bakımı kolay bir deniz karidesidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder